Vanliga frågor

Vilka betalningsmetoder kan jag använda i kassan?
När du handlar hos oss kan du betala med både Klarna och Payson.

Vilken bredd på halsband bör jag välja till min ras?
Det är viktigt att inte välja ett för brett halsband till din hund, vi ser tyvärr väldigt ofta att folk väljer för breda halsband där hunden ser ut att gå med en nackkrage. Detta resulterar i att hunden inte kan röra sin hals normalt. Den kommer få det jobbigt att titta åt höger, vänster, upp och ned. Du kan tänka att ett halsband ska täcka ca 2 nackkotor på din hund för att få en bättre uppfattning. Du kan även testa och se om din hund kan röra sig fritt åt alla håll genom att sätta hunden ned och dra en godis åt höger och vänster framför den så den följer efter med huvudet. Ser hunden ut att inte kunna vrida huvudet lätt är halsbandet för brett.

Dessa bredder rekommenderar vi (observera att detta är utan fleece, med fleece kan man behöva gå ned en bredd)
15 mm passar till: chihuahua, valpar mm.
20-25 mm passar till: Dvärgpinscher, toy pudel, tax, jack russel, mops, pumi
30 mm passar till: Staffordshire Bullterrier, fransk bulldog, basenji, border collie, corgi, shiba inu, breton,
40 mm passar till: Staffordshire Bullterrier, american staffordshire terrier, bullterrier, malinois, dalmatiner, border collie, boxer, labrador, podenco, kelpie, rottweiler, dobermann, rhodesian ridgeback mm.
50 mm passar till: Cane corso, bullmastiff, XL bully, stor rottweiler, stor schäfer, stor malinois, borzoi, dogo argentino mm.

Vilken bredd på sele bör jag välja till min ras?
Det är samma här, otroligt viktigt att inte välja en för bred sele, det kommer att störa hundens normala rörelsemönster. Vi säljer dessutom endast Y-selar för att vi vill din hunds bästa. En så kallad H-sele som sitter rakt över bogen kommer förhindra din hund att röra sig fritt.
När vi rekommenderar sele till din hund tänker vi i första hand på att selen inte ska täcka bogen, vi ser tyvärr ofta hundar med för breda selar. En staffe tex bör sällan ha en 40 mm sele, de är inte byggda för att ha en så bred sele. En staffe bör ha en 25 mm fodrad sele och det kan gå bra med 35 mm ofodrad sele men få staffar är så stora att 35 mm är bra.

Jag vill måttbeställa en bädd till bilburen, vad ska jag tänka på?
Det viktiga är att du mäter bilburens insida ända ut till kanterna, sedan lägger du på 10c cm på dessa mått. Orsaken till att vi lägger på 10 cm är för att bädden står upp 12 cm och förlorar då utfyllnaden en del och behöver dessa 10 cm för att fylla ut hela buren väl. Du mailar din order till oss på info@wondercollars.com

Tål hundbäddarna ni säljer en hund som bäddar och tuggar på allt i buren?
Har du en hund som river massor och tuggar på bäddar rekomenderar vi inte våra bäddar. Inget tyg klarar av en hund som tuggar och så heller inte våra. Bäddarna klarar av väldigt väldigt mycket bäddande, men har du en hund som verkligen går in för att försöra bäddar så kan de lyckas med även våra bäddar.

Kan de färgade beslagens färg släppa?
Ja alla Warsaw dogs färgade beslag är pulvermålade så slitage kommer att ske, när det sker är väldigt olika. En del lyckas slita på färgen redan första veckan, vissa klarar sig i flera månader utan slitage. AccDog som har rose guld kan även dom släppa i färgen. Men lite slitage kanske är värt det när hunden är snyggast i stan?

Har ni rostfria beslag?
Warsaw dog, Wild woof och vissa utav AccDog har rostfria beslag (det står om de är rostfria). El perro har inte rostfria beslag.

Vilken sele bör jag välja om jag vandrar mycket?
Vi testar själv all utrustning och därför kan vi med säkerhet säga att ingen av våra selar slår Wild woof run selen. Den är bekväm för hunden, lätt att göra ren pga foder i neopren, den sitter på plats och glider inte runt så man behöver inte spendera en sekund till att hålla på och rätta till selen.

Jag vill måttbeställa en sele, hur gör jag då?
Du mailar din order till oss på info@wondercollars.com där du anger alla nödvändiga mått, färger mm.

Vilket märke ska jag köpa om jag har en pälsras?
Om du är orolig över att pälsen ska skavas av och du tex ställer ut rekommenderar vi Warsaw dogs utrustning. Deras band är kända för att inte skava på pälsraser.

Har ni halsband som passar vinthundar? Breda halsband.
Ja det har vi, tex Warsaw dog 50 mm i fast, halvstryp eller martingale. AccDog har dessutom ett specifikt vinthundshalsband som kallas Greyhound, det är gjort utav biothane.

Om jag har en allergisk hund som lätt skaver av päls och dessutom får skavsår på halsen, vad bör jag köpa då?
Våran lilla ängla chef, staffen Zpira, som tyvärr också var allergisk och till henne märkte vi att det behödevs foder i halsbandet, speciellt på vintern. Neopren var det som funkade bäst för hennes hals. Kika gärna även på sele som inte ger lika mycket skav. Om jag ska säga ett märke från oss som passar bäst för allergihundar så säger vi helt klart Wild woof.
Nu när vi fått in AccDog som har biothane så är även det ett utmärkt val då det inte är i tyg alls.

Min hund kryper ur alla selar, vad bör jag köpa?
Då bör du köpa en rymningssäker sele, den har ett extra band vid buken som gör det omöjligt för hunden att ta sig ur selen. Detta är dessutom att föredra om man har en ny hund som kommit från utlandet t.ex. en gatuhund.
Vi har två varianter, en från Warsaw dog och en fodrad från Wild woof. Sök på rymningssäker sele.

Om man inte finner det man söker, kan ni fixa det då?
Maila oss gärna din fundering så försöker vi självklart lösa det.